przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szaszłyk z dzika

Poziom: łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
60 dag szynki bez kości,
15 dag cebuli,
szklanka octu winnego,
2 owoce ostrej papryki konserwowej,
20 dag boczku wędzonego,
2 dag mąki tłuszcz,
1/2 szklanki śmietanki,
4 łyżki whisky,
sól,
pieprz i czosnek do smaku.

Opis przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w niewielką kostkę, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i obłożyć obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, zalać octem połączonym ze zmieloną papryką i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć i nadziewać na szpadki razem z cienkimi plastrami boczku wielkości kawałków mięsa. Posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, wlać śmietanę i whisky, dusić kilka minut i doprawić. Podawać z surówkami na postumencie z ryżu z rodzynkami.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6015 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin