Cukinia w cieście | 
	 | 
		Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.67  Składniki: 4 małe cukinie 
olej do smażenia 
sól, pieprz 
ciasto: 
1 szkl. mąki 
1 łyżka oleju 
1 jajko 
1/2 szkl. wody lub piwa
 
  | 
	Opis przygotowania: Cukinię pokroić w plasterki 1/2 cm grubości, posypać solą. Mąkę wymieszać z żółtkiem, olejem, szczyptą soli i niewielką ilością wody. Do gęstego ciasta dolewać powoli wodę ciągle mieszając. Odstawić na godzinę. Dodać ubitą na sztywno pianę z białka. Cukinię panierować w cieście i rzucać do rozgrzanego oleju. Smażyć  z obu stron na złoty kolor. | 
	 | 
	| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	 | 
		| Przepis czytano już 11781 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |