|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ogórki na gorąco |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
1 kg młodych ogórków
 3/4 szkl. mleka
 1/2 szkl. śmietany
 1/2 łyżki masła
 1/2 łyżki mąki
 6 łyżek drobno posiekanej pietruszki z koprem i estragonem / liście mięty z koprem
 sól, pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Obrane ogórki pokroić w słupki, włożyć do wrzącej, osolonej wody. Gotować pod przykryciem ok. 5 min. Stopić masło, dodać przesianą mąkę, ogrzewać chwilkę, nie rumieniąc, rozprowadzić, dodając stopniowo mleko. Mieszając zagotować. Utrzymać chwilkę w stanie wrzenia. Zagęszczone mleko wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Ogórki odcedzić, wyłożyć na salaterkę, wymieszać z połową posiekanej zieleniny, zalać sosem, posypać pozostałą zieleniną. Podawać do potraw z jajek.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 8958 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |