|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Mao tou |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
2 łyżeczki świeżych drożdży
 1 łyżka cukru
 1 łyżka wody
 ok. 3,5 szkl. mąki
 1,5 szkl. ciepłej wody
 sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Drożdże rozetrzeć z cukrem i ciepłą wodą. Zostawić do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z solą, wlać wyrośnięty rozczyn, wyrabiać powoli dolewając wodę. Ciasto powinno być gęte, ale elastyczne. Zostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość  rozwałkować na grubość ok. 2 cm, wyciąć krążki. Zostawić, by wyrosły. Do szerokiego rondla wlać wodę, zagotować. Umocować z wierzchu podwójnie złożoną gazę. Układać na niej bułeczki, z wierzchu przykryć miską i gotować ok. 1/2 h. Można je nadziewać farszem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6214 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |