przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasztet sojowy

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 szkl. soi,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka soli,
- 2 duże cebule,
- olej słonecznikowy,
- bułka tarta,
- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 1/3 szkl. mąki owsianej,
- majeranek,
- pieprz ziołowy,
- duszone grzybki,
- papryka słodka.

Opis przygotowania:
Soję zamoczyć na kilka godzin, następnie gotować w małej ilości wody przez ok. 1-1.5 godz. z solą i ząbkami czosnku. Ugotowaną soję zmielić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa. Zmielić też 2 surowe cebule i dodać suchą bułkę tak, aby wchłonęła resztę sosu, w którym gotowała się soja. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną lub owsianą, sól i inne przyprawy oraz trochę oleju. Piec w piekarniku przez ok. 1/2 godziny.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 10447 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin