przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczony boczek po wiejsku

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
czerwona, zielona i żółta papryka
4 małe cebule
10 dag pieczarek
kilka listków laurowych
4 dość grube plastry surowego boczku
sól
pieprz
1 łyżka oleju
pęczek estragonu
2 łyżki musztardy

Opis przygotowania:
Papryki pokroić na kawałki, cebule na połówki. Ponadziewać na szpadki na przemian z pieczarkami i listkami laurowymi. Boczek umyć i osuszyć, grillować 10 minut z każdej strony. Szaszłyczki oprószyć solą i pieprzem, również grillować 10 minut. Od czasu do czasu smarować olejem. Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmarować boczek. Grillować jeszcze po 2 minuty z każdej strony. Podawać ze świeżą bagietką.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 9262 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin