przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pizza Expressowa

Poziom: łatwy
Głosów: 20
Ocena: 3.85
Składniki:
(4 porcje)
8 kromek pszennego chleba tostowego
40 dag pieczarek,
4 pomidory
mała cebula,
3 łyżki oleju
4 trójkąciki sera topionego kremowego (bez dodatków)
sól,
pieprz

Opis przygotowania:
Pieczarki oczyść (młodych kapeluszy nie obieraj ze skórki), opłucz, odsącz i drobno pokrój. Cebulę obierz, posiekaj i wrzuć na patelnię z rozgrzaną połową oleju. Gdy cebula zrobi się złocista, dodaj pieczarki, dopraw je solą i pieprzem. Pomidory umyj i pokrój w plasterki.
Na dużej formie wysmarowanej resztą oleju rozłóż pojedynczą warstwą pieczywa, kromkę tuż obok drugiej. Wyłóż teraz pieczarki, przełóż pomidorami i pokrojonymi w cieniutkie plasterki serkami. Posyp tymiankiem, skrop olejem i wstaw do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 15 minut. Ser powinien się stopić, a spód pizzy lekko zrumienić. Podawaj na ciepło z dodatkiem np. zielonej sałaty.
Pizzę możesz przyrządzać z innymi dodatkami, np. resztkami wędlin lub pieczonego mięsa, rybą wędzoną jajami ugotowanymi na twardo.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 13055 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


zjechane
Dodał/a ~ciotka dnia 2009-04-18 16:25:12

co to jest "zjechane"???-może by tak dokładniej cos o przepisie?

...
Dodał/a ~Miller dnia 2007-11-13 17:56:24

zjechane











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin