|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pizza Expressowa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 20 Ocena: 3.85 Składniki: (4 porcje)
8 kromek pszennego chleba tostowego
40 dag pieczarek,
4 pomidory
mała cebula,
3 łyżki oleju
4 trójkąciki sera topionego kremowego (bez dodatków)
sól,
pieprz
|
Opis przygotowania: Pieczarki oczyść (młodych kapeluszy nie obieraj ze skórki), opłucz, odsącz i drobno pokrój. Cebulę obierz, posiekaj i wrzuć na patelnię z rozgrzaną połową oleju. Gdy cebula zrobi się złocista, dodaj pieczarki, dopraw je solą i pieprzem. Pomidory umyj i pokrój w plasterki.
Na dużej formie wysmarowanej resztą oleju rozłóż pojedynczą warstwą pieczywa, kromkę tuż obok drugiej. Wyłóż teraz pieczarki, przełóż pomidorami i pokrojonymi w cieniutkie plasterki serkami. Posyp tymiankiem, skrop olejem i wstaw do nagrzanego piekarnika mniej więcej na 15 minut. Ser powinien się stopić, a spód pizzy lekko zrumienić. Podawaj na ciepło z dodatkiem np. zielonej sałaty.
Pizzę możesz przyrządzać z innymi dodatkami, np. resztkami wędlin lub pieczonego mięsa, rybą wędzoną jajami ugotowanymi na twardo. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 13055 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Wasze komentarze
zjechane Dodał/a ~ciotka dnia 2009-04-18 16:25:12
co to jest "zjechane"???-może by tak dokładniej cos o przepisie?
| ... Dodał/a ~Miller dnia 2007-11-13 17:56:24
zjechane
|
|
|
|