|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Precelki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: Składniki ciasta kruchego:
25 dag mąki,
10 dag cukru,
15 dag tłuszczu,
1 żółtko.
Składniki ciasta drożdżowego:
25 dag mąki,
10 dag cukru,
15 dag tłuszczu,
1 jajo,
1 dag drożdży.
|
Opis przygotowania: Zagnieść osobno ciasta kruche i drożdżowe. Oba ciasta połączyć siekając je nożem, po czym wyrobić rękami i formować z wałeczków precelki. Posmarować je jajem i posypać makiem, kminkiem, solą, cukrem lub polukrować. Piec do zrumienienia w dość gorącym piekarniku. Jeśli piekarnik nie będzie dostatecznie rozgrzany, precelki nie wyrosną, a wyschną. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6529 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|