przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Precelki

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.33
Składniki:
Składniki ciasta kruchego:
25 dag mąki,
10 dag cukru,
15 dag tłuszczu,
1 żółtko.
Składniki ciasta drożdżowego:
25 dag mąki,
10 dag cukru,
15 dag tłuszczu,
1 jajo,
1 dag drożdży.

Opis przygotowania:
Zagnieść osobno ciasta kruche i drożdżowe. Oba ciasta połączyć siekając je nożem, po czym wyrobić rękami i formować z wałeczków precelki. Posmarować je jajem i posypać makiem, kminkiem, solą, cukrem lub polukrować. Piec do zrumienienia w dość gorącym piekarniku. Jeśli piekarnik nie będzie dostatecznie rozgrzany, precelki nie wyrosną, a wyschną.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6588 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin