przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka z ryżu i kalafiorów

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
30 dag ryżu
3 łyżki tłuszczu
50 dag kalafiorów
pół szklanki śmietany
2 jaja
cukier
koper
łyżka utartego sera
sól
tarta bułka

Opis przygotowania:
Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu; przestudzić. Kalafior ugotować w całości w osolonej wodzie i pokrajać w kostkę. Śmietanę rozmieszać z jajami, posiekanym koprem i utartym serem. Całość wymieszać z ryżem. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką - włożyć masę i zapiec w piekarniku lub prodiżu.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 5743 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin