przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Uszka z kapustą kiszoną

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Nadzienie;
25 dag kapusty kiszonej
2 dag cebuli
3 dag tłuszczu
(sól)
pieprz
Ciasto:
20 dag mąki
1 1/2 jaja
2 łyżki wody
sól

Opis przygotowania:
Kapustę ugotować w małej ilości wody w odkrytym naczyniu, odcisnąć, drobno posiekać. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Do kapusty dodać cebulę, pieprz (sól) do smaku; przysmażyć ją. Nastawić osoloną wodę do ugotowania uszek. Sporządzić uszka (p. przepis na uszka z grzybami). Dodawać do zupy grochowej i kminkowej.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 7414 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin