przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Udziec jeleni z brązowym sosem

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
1 kg udźca jelenia
pieprz
200 g wędzonego boczku
suszone jagody jałowca
sól
brązowy sos

Opis przygotowania:
Oczyszczone, umyte mięso naszpikować słupkami boczku, mocno posolić i posypać pieprzem. Brytfannę wyłożyć ok.130g boczku pokrojonego w cienkie plastry, na to układać mięso, dodać jałowiec i piec wolno w piekarniku na złoty kolor. Polewać często powstałym sosem. Podawać z brązowym sosem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5841 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin