|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zając w winie |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
Comber i udka z 1 zająca
 15 dag boczku wędzonego
 3 duże cebule
 2 łyżki tartej bułki
 1 łyżeczka papryki
 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina; sól do smaku 1 szklanka wody
 Zalewa:
 1 szklanka 6-procentowego octu
 2 szklanki wody
 2 duże cebule
 1 listek laurowy
 7 ziaren pieprzu
 7 ziaren ziela angielskiego
 7 ziaren jałowca.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Przygotować zalewę. zagotować wodę z oczyszczoną i pokrojoną cebulą oraz z przyprawami, a gdy ostygnie, połączyć z octem. Do tej zalewy włożyć na 2-4 dni comber i udka zająca, trzymać w chłodnym miejscu. Wyjęte mięso umyć i porąbać na kawałki. Każdy kawałek posolić, posypać dookoła tartą bułką wymieszaną z papryką, obłożyć posiekaną cebulą i owinąć w plasterki boczku (można poobwiązywać nitką). Ułożyć w szybkowarze, wlać wino oraz po pół szklanki wody i zalewy. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 55 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 6229 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |