|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zając w winie |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Comber i udka z 1 zająca
15 dag boczku wędzonego
3 duże cebule
2 łyżki tartej bułki
1 łyżeczka papryki
1 szklanka czerwonego wytrawnego wina; sól do smaku 1 szklanka wody
Zalewa:
1 szklanka 6-procentowego octu
2 szklanki wody
2 duże cebule
1 listek laurowy
7 ziaren pieprzu
7 ziaren ziela angielskiego
7 ziaren jałowca.
|
Opis przygotowania: Przygotować zalewę. zagotować wodę z oczyszczoną i pokrojoną cebulą oraz z przyprawami, a gdy ostygnie, połączyć z octem. Do tej zalewy włożyć na 2-4 dni comber i udka zająca, trzymać w chłodnym miejscu. Wyjęte mięso umyć i porąbać na kawałki. Każdy kawałek posolić, posypać dookoła tartą bułką wymieszaną z papryką, obłożyć posiekaną cebulą i owinąć w plasterki boczku (można poobwiązywać nitką). Ułożyć w szybkowarze, wlać wino oraz po pół szklanki wody i zalewy. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 55 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. |
|
|
Przepis czytano już 5494 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|