|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gazpacho I |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 8 czerwonych papryk,
3 duże dojrzałe pomidory,
4 ząbki czosnku,
1 cebula,
10 dkg białego chudego sera,
sok z 1 cytryny,
2 łyżki oliwy z oliwek,
bazylia,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne, ułożyc na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 10 min. Wyjąć, włożyć do miseczki, przykryć folią i odstawic na 15 min. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Z papryki zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki. Zmiksować paprykę, cebulę, czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz. Dodać pokrojone pomidory. Przelać zupę do czary i wstawić do lodówki. Przed podaniem ser pokroić w kostkę, położyć na talerzach, wlać zimną zupę i posypać bazylią. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska | |
Przepis czytano już 9087 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|