przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa cebulowa po norwesku

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.25
Składniki:
6 cebul,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki masła,
1 3/4 litra wywaru lub bulionu z kostki,
2 łyżeczki ostrej musztardy,
1 liść laurowy,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Cebulę pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku, na maśle, aż będzie miękka, dodać bulion, musztardę i liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 45 min. pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem.
Serwować z grzankami lub białym chlebem zamoczonym w zupie i posypanym żółtym serem, lub z białym chlebem podsmażonym ma patelni, z oliwą z oliwek, przyprawami (wg uznania) i żółtym serem.
Region:  kuchnia skandynawska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 8716 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin