|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa cebulowa po norwesku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.25 Składniki: 6 cebul,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki masła,
1 3/4 litra wywaru lub bulionu z kostki,
2 łyżeczki ostrej musztardy,
1 liść laurowy,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Cebulę pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku, na maśle, aż będzie miękka, dodać bulion, musztardę i liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 45 min. pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem.
Serwować z grzankami lub białym chlebem zamoczonym w zupie i posypanym żółtym serem, lub z białym chlebem podsmażonym ma patelni, z oliwą z oliwek, przyprawami (wg uznania) i żółtym serem. |
|
Region: kuchnia skandynawska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 9082 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|