| Snickers II | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
2 puszki orzeszków solonych felix,
 1 paczka kremu do karpatki,
 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego,
 3 jajka,
 3/4 szkl. mąki,
 3/4 szkl. cukru,
 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
 polewa czekoladowa.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ubić 3 białka, gdy będą sztywne dodać cukier, gdy się rozpuści dodac żółtka, wsypać mąkę i proszek delikatnie wymieszać. Całość wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką blaszkę. Piec ok 30 min. w temp ok 170 st. C. Zrobić krem do karpatki wg przepisu (można zastąpić go dowolnym kremem budyniowym). Wcześniej ugotować mleko w puszce - przez 3 h. Pamiętać należy o dolewaniu wody podczas gotowania i żeby nie otwierać gorącej puszki.
 Przełożenie:
 1. biszkopt
 2. krem karpatka
 3. potłuczone orzeszki solone
 4. mleko słodzone - jeżeli jest zbyt gęste dodać troszkę mleka zwykłego
 5. polewa czekoladowa.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Można zastąpić krem karpatka bitą śmietaną. Też jest pyszne tylko mniej trwałe. Troszkę drogie, ale... efektowne ciasto na wyjątkową uroczystość.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia amerykańska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 12777 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |