|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makaron z serem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 14 Ocena: 3.50 Składniki: 500 g makaronu (wstążki),
30 g tłuszczu,
200 g białego sera,
2 filiżanki kwaśnej śmietany,
1 pęczek koperku,
sól,
100 g wędzonego boczku.
|
Opis przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie i odsączyć. Biały ser przetrzeć przez sito i wymieszać z drobno posiekanym koperkiem. Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę i stopić, skwarki wyjąć z patelni. Do wytopionego tłuszczu dodać jeszcze 30 g innego tłuszczu, kwaśną śmietanę, a po zagotowaniu dodać makaron. Wszystko wymieszać i przełożyć do salaterki. Makaron podawać na gorąco posypany skwarkami. |
|
Region: Kuchnia węgierska | |
Przepis czytano już 18951 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Wasze komentarze
upichciłam Dodał/a delexus dnia 2008-02-18 19:09:17
świetna potrawa :p
| hold Dodał/a ~otylce dnia 2008-01-15 13:13:47
hołd dla najlepszej strony na swiecie! stay fat!
|
|
|
|