| Zupa chińska (delikatna i aromatyczna) | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 4 skrzydełka kurze
 - 2 podudzia kurze
 - 1 marchewka pokrojona w paseczki
 - 1 por
 - 4 grzybki muer
 - 6 - 8 cienkich plasterków z obranego ze skórki imbiru
 - 60-80 g makaronu ryżowego Woh Hup
 - 1 łyżka sosu chilli Sambal Oelek Woh Hup
 - 4 łyżki sosu sojowego jasnego Woh Hup
 - kilka kropel oleju sezamowego Woh Hup
 - szczypta pieprzu
 - kiełki do przybrania
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: W woku zagotować 1 l wody, wrzucić umyte mięso i plasterki imbiru. Gotować 15 min., jeżeli istnieje potrzeba zdjąć szumowiny. W tym czasie namoczyć grzybki Muer we wrzątku, gdy zmiękną pokroić w paski. Po 15 min. wyjąć z wywaru mięso, dodać do wywaru resztę składników i gotować dalej jeszcze 5 min. Zdjąć skórę z mięsa i wyrzucić ją. Resztę porwać na kawałki i wrzucić do zupy. Podawać w małych miseczkach przybraną kiełkami.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia chińska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 7195 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |