przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dżem z dyni

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Dynia,
cukier,
jabłka,
pomarańcza,
porzeczki,
skórka pomarańczowa.

Opis przygotowania:
Dynię obrać, oczyścić z pestek i gąbczastego miąższu, zetrzeć na tarce do jarzyn, wymieszać z cukrem i odstawić na 2 h. Jabłka umyć i również zetrzeć na tarce. Pomarańczę wyszorować w gorącej wodzie, osuszyć i otrzeć skórkę, następnie dokładnie oczyścić z albedo i pokroić na kawałki. Gdy dynia puści sok, dodać jabłka, pomarańczę, porzeczki oraz skórkę otartą z pomarańczy i na małym ogniu gotować ok. 30 min. Dżem powinien stać się gęsty i szklisty.
Gorący wkładać do wyprażonych słoików twist off. Słoiki zamknąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do wystudzenia
Przepis czytano już 6329 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin