| Gorąca sałatka z czerwonej kapusty | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 4Ocena: 4.00
- 4 kromki pieczywa tostowego (bez skórki) pokrojone w kostkę
 - 80 ml oleju z orzechów włoskich
 - 3 plastry bekonu pokrojone w kostkę
 - pół niewielkiej kapusty czerwonej, poszatkowanej
 - kilka grubo posiekanych orzechów włoskich (ok. 5 dkg)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Olej rozgrzać na głębokiej patelni i usmażyć w nim na rumiano grzanki z chleba. Osączyć je z nadmiaru tłuszczu. W tym samym oleju usmażyć bekon na skwarki. Gdy będą chrupiące, dodać kapustę. Smażyć mieszając, aż kapusta zwiędnie. Wyłożyć sałatkę na miskę i podawać na gorąco, posypaną grzankami i orzechami.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia australijska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 15167 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |