przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Płaty kurczaka w sosie z czarnej fasoli

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
50 dkg filetów z piersi kurczaka (bez skóry i kości),
półtorej łyżki osączonej,
czarnej fasoli z puszki,
łyżka sosu sojowego,
łyżeczka brązowego cukru,
2 łyżki oleju,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
łyżeczka mąki kukurydzianej.

Opis przygotowania:
Filety włożyć do zamrażalnika, aby stwardniały (lecz nie zamarzły). Wyjąć i pokroić w poprzek w bardzo cienkie płatki.
Fasolę opłukać na sicie pod bieżącą wodą, aby usunąć nadmiar soli. Wymieszać fasolę z sosem sojowym, cukrem i trzema łyżkami wody. Utrzeć lub zmiksować. W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej. Smażyć płaty kurczaka, aż zbieleją. Wtedy dodać czosnek, wymieszać, dodać sos z fasoli i doprowadzić wszystko do zawrzenia. Zmniejszyć ogiei dusić, aż mięso będzie miękkie (około 4 min.). Mąkę kukurydzianą wymieszać z łyżką wody, wlać do potrawy i zagotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać na gorąco.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 8909 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin