przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szaszłyki z soli w marynacie jabłecznej

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
75 dkg filetów z soli,
200 ml soku jabłkowego,
2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego,
2 łyżeczki startego kłącza imbiru,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
mała ostra papryka (czuszka),
drobniutko posiekana,
ogórek sałatkowy przekrojony wzdłuż i pozbawiony nasion,
35 dkg osączonych z zalewy krążków ananasa z puszki,
konserwowane pędy bambusa.

Opis przygotowania:
Solę pokroić w kostki o boku ok. 3 cm. Sok jabłkowy, kmin, imbir, czosnek i czuszkę wymieszać i zalać rybę marynatą. Przykryć i odstawić na godzinę do lodówki (w tym czasie raz lub dwa wymieszać). Odcedzić rybę na sicie, a marynatę zachować. Połówki ogórka pokroić na kawałki podobnej wielkości, jak rybę. Każdy plaster ananasa przekroić na trzy części. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian kawałki ryby, ogórka, ryby, ananasa, ryby itd. Piec na ruszcie, co jakiś czas polewając marynatą.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 3658 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin