przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jajka nadziewane

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 2.75
Składniki:
2 łyżeczki margaryny,
mała dymka (bez szczypioru), bardzo drobno posiekana,
2 małe pieczarki, drobno pokrojone,
szczypta suszonego tymianku,
sól i czarny pieprz do smaku,
4 jajka ugotowane na twardo,
3 łyżeczki majonezu,
półtorej łyżeczki soku z cytryny.

Opis przygotowania:
Na średnim ogniu rozgrzać margarynę. Dodać cebulę i smażyć ją przez 2 min. Po tym czasie dodać pieczarki i przyprawy i smażyć jeszcze przez 3 - 5 min., aż odparuje sos. Zdjąć z ognia i ostudzić. Jajka obrać i przeciąć wzdłuż na połowy. Wyjąć żółtka, przełożyć je do miski i rozetrzeć widelcem. Dodać ostudzone pieczarki, majonez i sok cytrynowy; dokładnie wymieszać. Masą napełniać białka. Przed podaniem udekorować zieleniną.
Region:  Kuchnia australijska
Przepis czytano już 12891 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a mlynek






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin