przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Soja zapiekana z warzywami

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
375 ml bulionu warzywnego,
pół dużej zielonej papryki posiekanej w drobną kostkę,
duża łodyga selera naciowego,
drobno posiekana,
2 średnie pieczarki pokrojone w plasterki,
mała cebula,
posiekana,
zmiażdżony ząbek czosnku,
1 l nasion soi (ugotowane lub z puszki - osączone),
6 lekko ubitych jajek,
3 kromki pieczywa tostowego bez skórki,
pokruszonego,
2 średnie marchwie,
starte na drobnych oczkach tarki,
3 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pół łyżeczki suszonego oregano,
pół łyżeczki suszonego tymianku,
szczypta mielonych goździków.

Opis przygotowania:
Do dużego rondla wlać bulion, dodać paprykę, seler, pieczarki, cebulę i czosnek. Gotować przez 5 min. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne, przełożyć do niego mieszankę, wyrównać jej powierzchnię i zapiekać przez 40 min. w temperaturze 180°C. Potrawa powinna się z wierzchu zrumienić.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7330 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin