|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kluseczki z kaszy manny |  |  |  | Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  4Głosów: 1Ocena: 5.00
- czubata szklanka kaszy manny
 - kopiasta łyżka masła lub masła roślinnego
 - 1l wody
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Do 1l gotującej, osolonej wody wsypujemy, cały czas mieszając, kaszę mannę. Gdy stanie się gęsta, dodajemy masło, zmniejszamy ogień, mieszamy i jeszcze przez kilka minut trzymamy na niewielkim ogniu, aż będzie miękka. Wylewamy na duży. płaski półmisek i rozprowadzamy równomiernie w taki sposób, aby warstwa była cieka. Odstawiamy do wystygnięcia.
 Zimną kroimy w kostkę i podajemy jako dodatek do wszelkiego rodzaju czystych zup.
 Można również pokroić w większą kostkę, opanierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce i smażyć na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Podawać z konfiturami, domowym dżemem lub dobrym sokiem.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Źródło:  KUCHNIA POLSKA Ewa Aszkiewicz |  |  |  | Przepis czytano już 9190 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |