|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Carpaccio |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 5Ocena: 4.00
500 g polędwicy (najlepiej ze środkowej części),
 oliwa (najlepiej truflowa),
 4 łyżeczki kaparów,
 4 łyżeczki utartego parmezanu,
 sól,
 biały pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Surową polędwicę dokładnie wyczyścić z błon i żyłek, umyć i bardzo dokładnie osuszyć. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażarki, żeby solidnie stężała, ale nie zamarzła. Gdy jest twarda, wyjąć ją z folii i bardzo ostrym nożem pokroić na możliwie jak najcieńsze paski. Wydmarować je oliwą i dekoracyjnie ułożyć na talerzach. Przystawkę tę podawać z z parmezanem, kaparami, szczyptą soli i białego pieprzu.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: W niektórych restauracjach podaje się pieprz cytrynowy, sos pesto, sos winegret, posiekane szalotki. Najważniejsze, ażeby dodatkami nie zamordować cudownego, delikatnego smaku surowej polędwicy.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Na zimno |  |  |  | Przepis czytano już 17782 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |