|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kopytka w sosie mięsnym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: Kopytka:
600 g ziemniaków,
120 g mąki,
sól.
Do przyprawienia:
100 g sosu z mięsa duszonego w winie barolo,
50 g tartego parmezanu.
|
Opis przygotowania: Umyte ziemniaki gotować w łupinach 20 min., a następnie obrać i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, sól i starannie wymieszać. Wyrobione ciasto rozwałkować na długie paski, szerokości ok. 5 cm. Paski ciasta pociąć na kawałki (kopytka), a ich powierzchnie lekko docisnąć tarką. Kopytka gotować w dużej ilości osolonej wody. Wrzucać je na wrzątek i wyjmować łyżką durszlakową w chwilę po wypłynięciu na powierzchnię wody. Podawać gorące z sosem mięsnym i parmezanem. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 15187 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|