przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Przystawka z melona

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 1.33
Składniki:
1/2 pieczonego kurczaka,
1 melon cukrowy,
100 g granatowych winogron,
1 winne jabłko,
100 g mięsa z krabów (z puszki),
100 g mandarynek (z puszki),
50 g majonezu,
4 łyżki kwaśnej śmietany,
2 łyżki ostrego ketchupu,
1 łyżeczka sosu worcester,
szczypta cukru,
1/4 łyżeczki soli,
szczypta pieprzu,
2 łyżki posiekanego koperku.

Opis przygotowania:
Z kurczaka usunąć kości, zdjęć skórę, a mięso pokroić na małe kawałki. Odciąć wierzchołek melona, usunąć nasiona, wykroić miąższ i pokroić w kostkę. Owoce winogrona i jabłko przekroić na pół i usunąć pestki. Mięso z krabów i mandarynki odcedzić. Majonez wymieszać z kwaśną śmietaną, ketchupem, sosem worcester, cukrem, solą i pieprzem, koperkiem, a następnie doprawić do smaku. Dodać mięso z krabów i kurczaka, winogrona, jabłko, miąższ melona i mandarynki. Sałatkę wymieszać. Pusty melon i sałatkę odstawić w chłodne miejsce. Bezpośrednio przed podaniem melon napełnić sałatką. Łódeczki z melona przybrane zrolowane szynka z łososia to znakomita przystawka, nadająca się na każde przyjęcie. Melon należy rozkroić na pot, usunąć nasiona, obrać ze skórki, schłodzić i tuz przed podaniem pokroić w łódeczki.
Dla odmiany: koktajl z melona, mięsa i krabów można też nałożyć do 6 pucharków.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis czytano już 11311 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin