| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Przystawka z melona |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 1.33  Składniki: 1/2 pieczonego kurczaka, 
1 melon cukrowy, 
100 g granatowych winogron, 
1 winne jabłko, 
100 g mięsa z krabów (z puszki), 
100 g mandarynek (z puszki), 
50 g majonezu, 
4 łyżki kwaśnej śmietany, 
2 łyżki ostrego ketchupu, 
1 łyżeczka sosu worcester, 
szczypta cukru, 
1/4 łyżeczki soli, 
szczypta pieprzu, 
2 łyżki posiekanego koperku.
 
  |  
	Opis przygotowania: Z kurczaka usunąć kości, zdjęć skórę, a mięso pokroić na małe kawałki. Odciąć wierzchołek melona, usunąć nasiona, wykroić miąższ i pokroić w kostkę. Owoce winogrona i jabłko przekroić na pół i usunąć pestki. Mięso z krabów i mandarynki odcedzić. Majonez wymieszać z kwaśną śmietaną, ketchupem, sosem worcester, cukrem, solą i pieprzem, koperkiem, a następnie doprawić do smaku. Dodać mięso z krabów i kurczaka, winogrona, jabłko, miąższ melona i mandarynki. Sałatkę wymieszać. Pusty melon i sałatkę odstawić w chłodne miejsce. Bezpośrednio przed podaniem melon napełnić sałatką. Łódeczki z melona przybrane zrolowane szynka z łososia to znakomita przystawka, nadająca się na każde przyjęcie. Melon należy rozkroić na pot, usunąć nasiona, obrać ze skórki, schłodzić i tuz przed podaniem pokroić w łódeczki. 
Dla odmiany: koktajl z melona, mięsa i krabów można też nałożyć do 6 pucharków. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia włoska |  	 |  
		| Przepis czytano już 11909 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
Wasze komentarze  
	
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |