|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Polenta z warzywami |
|
Poziom: średni Głosów: 7 Ocena: 4.14 Składniki: 500 g kaszy kukurydzianej,
olej,
3 obrane pomidory,
3 różnokolorowe papryki,
1 bakłażan,
1 cukinia,
odrobina bazylii lub oregano,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Kaszę zalać 1/2 l wody, w tym czasie zagotować 1 i 1/2 l posolonej wody, gdy kasza napęcznieje dodać ją do wrzątku i gotować ok. 12 - 15 min., mieszając co jakiś czas, następnie przykryć i podpiekać 20 min. w 100°C. Kaszę rozsmarować na namoczonej desce lub stolnicy i po ostygnięciu pokroić tak jak pizzę. Warzywa pokroić i usmażyć, przed końcem smażenia doprawić i posypać ziołami. Kawałki kaszy podsmażyć na ładny kolor i podawać z ułożonymi na nich ciepłymi warzywami. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 13609 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
prosty i swietny przepis! Dodał/a ~sw.rita77 dnia 2009-11-18 01:49:55
Dziekuje za ten przepis, bo w ten sposob uratowalam ponad pol kilo polenty, spisanej prawie na straty, a jednak wg tego przepisu uratowanej i zjedzonej z wielkim smakiem. Po prostu super pomysl!
|
|
|
|