|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Leczo z indyka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg filetu z indyka,
8 ogórków kiszonych,
4 marchewki gotowane,
1 puszka kukurydzy marynowanej,
1 puszka kiełek bambusa,
olej,
chilli tabasco,
100 g tartego,
żółtego sera,
sos pomidorowy (do kupienia w sklepie - 1 sztuka),
szczypta soli i pieprzu,
jedna papryka czerwona,
5 listków laurowych,
przyprawa Jarzynka.
|
Opis przygotowania: Filet z indyka pokroić na małe kwadraty, natrzeć Jarzynką i pieprzem, ułożyć na talerzu z pokruszonymi liśćmi laurowymi, zostawić na godzinę. W tym czasie ugotować marchewkę w wodzie z małą ilością soli, papryki, ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Na dno garnka nalać trochę oleju, wsypać papryki, kukurydzę, fasolę i kiełki. Ugotowaną marchewkę pokroić w drobne kostki i dodać do garnka. Na patelni rozgrzać olej z przyprawami, jeśli ktoś lubi, to można posiekać i dodać 2 ząbki czosnku, smażyć kostki indyka, aż będą kruche i rumiane. Kiedy indyk będzie już odpowiednio przysmażony, dodać go do garnka z warzywami, nalać na dno trochę wody i dusić ok 30 minut. Przygotować sos pomidorowy z chilli i tabasco, zalać tym garnek. Podawać na gorąco - można podawać z ryżem lub makaronem. Po nałożeniu na talerz posypać serem. |
|
Region: Kuchnia węgierska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9050 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|