|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Smażone kalamary |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 1.5 kg kalmarów,
250 ml oleju,
150 g mąki,
2 cytryny,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Kalmary oczyścić, natrzeć solą i odstawić na kwadrans. Kalmary opłukać z soli i suche pokroić w dzwonka. Kalmary obtoczyc w mące i zanurzyć w gorącym oleju, gdy nabiorą złotego koloru wyjąć z patelni. Serwować gorące posypane pieprzem z plasterkami cytryny. |
|
Region: Kuchnia grecka | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 8725 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
smażone kalamary Dodał/a ~dancia dnia 2009-01-24 22:02:11
sa pyszne polecam
|
|
|
|