przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chili con carne II

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.25
Składniki:
- 50 dkg mięsa wieprzowego
- 50 dkg pomidorów
- 2 małe papryczki chilli
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka kukurydzy
- olej do smażenia
- curry
- pieprz cayenne
- papryka słodka
- sól
- biały pieprz

Opis przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, dodać do mięsa. Papryczki chilli drobno pokroić, dodać do reszty składników. Doprawić do smaku przyprawami. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Pod koniec dodać osączoną kukurydzę i fasolkę z puszki. Podawać z pieczywem.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 10487 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin