przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Chili con carne III

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
40 dkg fasoli (najlepiej czarnej),
40 dkg wołowiny bez kości,
30 dkg pomidorów,
2 cebule,
4 czerwone papryki,
10 dkg smalcu,
1 szkl. czerwonego wytrawnego wina,
sól,
pieprz,
chili.

Opis przygotowania:
Fasolę namoczyć, ugotować w tej samej osolonej wodzie. Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na smalcu. Dodać pokrojoną w małą kostkę wołowinę i obsmażyć. Dodać także obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz oczyszczoną z nasion paprykę. Dusić do miękkości przyprawiając do smaku solą, pieprzem i chili. Na koniec dodać do mięsa odcedzoną fasolę, dolać wina i gotować 5 - 10 min.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 7892 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin