|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Brokuły z sosem czosnkowym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 12 Ocena: 4.59 Składniki: - 0.5 kg brokułów (lub kalafiora)
Sos:
- 3 łyżki bulionu wołowego (wegetarianie mogą użyć warzywnego)
- 1 cebula dymka drobno posiekana
- 1 szkl. gęstej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Ugotować brokuły. Wymieszać składniki sosu. Polać sosem ugotowane brokuły. Podawać jako dodatek do dań. |
|
Opis / Uwagi: Sos ten można też użyć do mięs. |
| Region: Kuchnia chińska | |
Przepis czytano już 26672 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 3) |
Wasze komentarze
na zimmo Dodał/a ~Blumenfeld dnia 2009-11-07 16:47:57
wymieszać i podawać na zimni do gorących dań. Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego.
| jak Dodał/a ~abc dnia 2008-02-11 21:30:49
jak mam dokladnie zrobic ten sos.zagotowac skladniki czy wymieszac i jesc na zimno?????
| pyszny ten sosik Dodał/a ~nina dnia 2007-10-14 13:58:38
Dzieki, przypadkiem trafiłam na Waszą stronke szukając przepisu na nalewke z pigwy. Zainteresował mnie ten sos do brokułów ktore własnie okazyjnie wczoraj kupiłam , po 1,50 zł, zrobiłam tak jak przepis, niebo w buzi, pychotka, pozdrawiam udanych przepisów
|
|
|
|