przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 3.50
Składniki:
1 pierś z kurczaka,
2 obrane pomidory z puszki,
2 łyżki oleju,
1 drobno siekana cebula,
2 utłuczone strączki czerwonego chili,
sól,
8 tortilli,
2 łyżki smalcu wieprzowego,
8 łyżek kwaśnej śmietany.

Opis przygotowania:
Pierś poddusić w niewielkiej ilości wody przez 5 - 10 min., a następnie drobno posiekać. Pomidory pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim cebulę. Dodać pomidory i stale mieszając dusić je na niewielkim ogniu tak długo, aż woda całkowicie odparuje. Dodać chili i mięso. Całość posolić.
Tę mieszankę rozłożyć na tortillach i zrolować je. Na patelni rozgrzać smalec i ostrożnie obsmażyć na nim tortiiie ze wszystkich stron na ciemnozłoty kolor.
Każde taco udekorować łyżką kwaśnej śmietany i natychmiast podawać na stół. Podawać z czerwoną fasolą.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8819 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin