Placki kukurydziane z nadzieniem z kurczaka |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.50 Składniki: 1 pierś z kurczaka,
2 obrane pomidory z puszki,
2 łyżki oleju,
1 drobno siekana cebula,
2 utłuczone strączki czerwonego chili,
sól,
8 tortilli,
2 łyżki smalcu wieprzowego,
8 łyżek kwaśnej śmietany.
|
Opis przygotowania: Pierś poddusić w niewielkiej ilości wody przez 5 - 10 min., a następnie drobno posiekać. Pomidory pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim cebulę. Dodać pomidory i stale mieszając dusić je na niewielkim ogniu tak długo, aż woda całkowicie odparuje. Dodać chili i mięso. Całość posolić.
Tę mieszankę rozłożyć na tortillach i zrolować je. Na patelni rozgrzać smalec i ostrożnie obsmażyć na nim tortiiie ze wszystkich stron na ciemnozłoty kolor.
Każde taco udekorować łyżką kwaśnej śmietany i natychmiast podawać na stół. Podawać z czerwoną fasolą. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 9175 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |