przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wegetariańskie burrito

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
1 puszka przesmażonej fasoli,
1/2 szkl. sosu do taco ostrego lub łagodnego,
1 duży pomidor pokrojony w kostkę,
1 duża papryka,
30 dkg sera żółtego,
8 placków tortilla z mąki (do nabycia w sklepie),
1/2 szkl. salsy warzywnej (sklep),
Opcja:
2 obrane awokado pokrojonego w 1 cm kawałki.

Opis przygotowania:
Podgrzać w garnku przesmażoną fasolę z sosem do taco. Wymieszać paprykę (opcja awokado) z pomidorem. 10 min. przed podaniem podgrzać placki tortilla na patelni po kilka sekund na każdej stronie. Położyć dużą łyżkę ciepłej mieszanki fasoli z sosem do taco na środku placka tortilla. Całość posypać łyżką mieszanki awokado i pomidorów oraz niewielką ilością startego żółtego sera. Zawinąć tortille.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 10634 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin