| Wegetariańskie burrito | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
1 puszka przesmażonej fasoli,
 1/2 szkl. sosu do taco ostrego lub łagodnego,
 1 duży pomidor pokrojony w kostkę,
 1 duża papryka,
 30 dkg sera żółtego,
 8 placków tortilla z mąki (do nabycia w sklepie),
 1/2 szkl. salsy warzywnej (sklep),
 Opcja:
 2 obrane awokado pokrojonego w 1 cm kawałki.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Podgrzać w garnku przesmażoną fasolę z sosem do taco. Wymieszać paprykę (opcja awokado) z pomidorem. 10 min. przed podaniem podgrzać placki tortilla na patelni po kilka sekund na każdej stronie. Położyć dużą łyżkę ciepłej mieszanki fasoli z sosem do taco na środku placka tortilla. Całość posypać łyżką mieszanki awokado i pomidorów oraz niewielką ilością startego żółtego sera. Zawinąć tortille.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia meksykańska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11353 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |