przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Nadziewane awokado

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 250 g obranych krabów
- 100 ml soku z limetek
- 1 obrany pomidor
- 1 strąk zielonej papryki
- 8 wypestkowanych zielonych oliwek
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku 1 - 2 wypestkowane chiles jalapeńos
- sól
- czarny pieprz
- 2 dojrzałe awokado

Opis przygotowania:
Kraby wymieszać z sokiem z limetek i wstawić na 2 - 3 h do lodówki. Pomidora, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę, a cebulę i czosnek drobno posiekać.
Chiles jalapeńos pokroić w drobną kostkę, wymieszać dokładnie z krabami i doprawić całość solą oraz pieprzem. Awokado przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich pestki. Połówki awokado nadziać mieszanką z krabów. Podawać z tortillami.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis czytano już 8278 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin