|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zupa rybna |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 3.00
- ok. 1,5 kg. karpia (w dzwonkach plus głowa)
 - 2 marchewki
 - 1 pietruszka
 - ćwiartka selera
 - por
 - 3 cebule
 - listek laurowy
 - 1/2 pęczka natki pietruszki
 - cukier
 - sól i pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Warzywa oczyścić, umyć i zalać 2 l. wrzątku, posolić, dodać cebule i głowę. Gotować ok. 20 min. Następnie włożyć do wywaru porcje ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 min.
 Natkę umyć i drobno posiekać. Zupę przecedzić przez gęste sito i posypać natką pietruszki.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 10241 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |