|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Łazanki II |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
20 dkg mąki,
 1 jajo (lub 2 białka),
 3 łyżki wody,
 sól.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mąkę przesiać, zagnieść z jajem i wodą, wywałkować dość grubo, pozostawić do przeschnięcia. Przeschnięte ciasto przesypać lekko mąką, zwinąć w rulon szerokości 5 cm. Rulon pokrajać na równe części długości 5 cm. Składać po dwa kawałki ciasta jeden na drugi, przesunąć przecięciem do brzegu stolnicy i krajać w paski szerokości 1 cm, zaczynając od strony złożenia, paski zaś kajać w kostkę. Łazanki do zup należy cieniej wałkować i krajać w drobniejszą kostkę. Bok kwadracika - około 7 mm.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 8738 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |