|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Łazanki po lewantyńsku |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
Ciasto:
 300 g mąki pszennej,
 2 jajka,
 1/2 szkl. wody.
 Do przyprawienia:
 8 łyżek sosu genueńskiego pesto,
 sól.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Na stolnicę wysypać mąkę, dodać roztrzepane widelcem jajka oraz sól i wlać pół szklanki wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa będzie jednolita. Z tak przygotowanej masy uformować placek i cienko go rozwałkować, a następnie pociąć na prostokąty długości 10 cm i szerokości 4 cm. Łazanki gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe łazanki odcedzić i rozłożyć na podgrzanych płaskich talerzach, każdą porcję przyprawiając 2 lub 3 łyżkami sosu genueńskiego.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia włoska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 8501 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |