Łosoś na parze przygotowywany |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 2.75 Składniki: - 50 dag fileta z łososia
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżka oleju
- łyżka przyprawy do ryb
- pieprz
|
Opis przygotowania: Rybę podziel na cztery równe kawałki i starannie usuń ości (najlepiej pęsetą). Skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb i pieprzem.
W garnku do gotowania na parze zagotuj wywar. Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułóż kawałki łososia i przykryj je natłuszczoną folią aluminiową. Umieść wkładkę w garnku i przykryj pokrywką. Gotuj 3 - 4 min., po czym odwróć rybę i gotuj jeszcze 5 min.
Podawaj z sosem czosnkowym, ziemniakami pieczonymi lub z wody i surówką z jabłka i pora. |
|
Sposób przygotowania: Na parze |
|
Przepis czytano już 23541 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |