|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łosoś z rusztu w sosie czosnkowym |
|
Poziom: łatwy Głosów: 7 Ocena: 3.29 Składniki: Łosoś (pokrojony w dzwonka),
4 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżeczki tymianku,
sok z półtorej cytryny,
sól,
pieprz.
Sos czosnkowy:
25 dkg serka homogenizowanego,
4 łyżki jogurtu naturalnego,
4 łyżeczki czosnku przeciśniętego przez praskę,
5 łyżek posiekanego szczypiorku,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, skropić cytryną i posmarować oliwą. Odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie można przygotować sos. Wszystkie składniki starannie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Rybę piec po ok. 10 min. z każdej strony na grillu lub 20 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 10352 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|