|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Świeże grzyby ze śmietaną |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg borowików,
koźlarzy,
maślaków,
2 dkg cebuli,
2 dkg masła lub margaryny,
15 - 20 dkg śmietany,
sól,
pieprz,
zielona pietruszka.
|
Opis przygotowania: Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążki lub w paski. Z maślaków zdjąć śluzowatą skórkę. Grzyby skropić wodą, udusić z cebulą i masłem pod przykryciem. Gdy grzyby zmiękną, zalać je śmietaną, mieszając zagotować, dodać soli, pieprzu do smaku i siekanej, zielonej pietruszki. Podawać w okrągłej salaterce. |
|
Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 5131 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|