przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Świeże grzyby ze śmietaną

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg borowików,
koźlarzy,
maślaków,
2 dkg cebuli,
2 dkg masła lub margaryny,
15 - 20 dkg śmietany,
sól,
pieprz,
zielona pietruszka.

Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążki lub w paski. Z maślaków zdjąć śluzowatą skórkę. Grzyby skropić wodą, udusić z cebulą i masłem pod przykryciem. Gdy grzyby zmiękną, zalać je śmietaną, mieszając zagotować, dodać soli, pieprzu do smaku i siekanej, zielonej pietruszki. Podawać w okrągłej salaterce.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 4846 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin