przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





3 BIT

Poziom: średni
Głosów: 12
Ocena: 3.67
Składniki:
- 2 opakowania ciastek "Petit bure"
- 1 mleko skondensowane (ugotowane)
- 0,5l śmietany deserowej 30%
- 2 szt śmietan Fixu

Krem budyniowy:
- 2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki mąki tortowej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 0,5 kostki masła
- 0,5 kostki margaryny

Opis przygotowania:
Ugotować krem budyniowy. Do ostygniętej masy dodać masło i margarynę. Ubić na jednolity krem. Śmietanę ubić ze Śmietan Fixem. Na blaszce układać warstwami: ciastka, karmel z ugotowanego mleka skondensowanego, krem budyniowy, ciastka, karmel, bitą śmietanę i tak układać aż skończą się składniki.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  lech
Przepis czytano już 9242 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin