przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Łamańce

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
- 12 dkg mąki
- 6 dkg masła
- 3 dkg cukru pudru
- 1 żółtko
- 0.5 łyżki kwaśnej śmietany
- szczyptę sol

Opis przygotowania:
Masło dokładnie posiekać z mąką, dodać żółtko, śmietanę, cukier, sól i jeszcze raz posiekać, szybko zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 1 h. Stolnicę posypać mąką, rozwałkować ciasto, pokroić na wąskie prostokąty, układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, wstawić do gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7087 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin