przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Łazanki II

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
20 dkg mąki,
1 jajo (lub 2 białka),
3 łyżki wody,
sól.

Opis przygotowania:
Mąkę przesiać, zagnieść z jajem i wodą, wywałkować dość grubo, pozostawić do przeschnięcia. Przeschnięte ciasto przesypać lekko mąką, zwinąć w rulon szerokości 5 cm. Rulon pokrajać na równe części długości 5 cm. Składać po dwa kawałki ciasta jeden na drugi, przesunąć przecięciem do brzegu stolnicy i krajać w paski szerokości 1 cm, zaczynając od strony złożenia, paski zaś kajać w kostkę. Łazanki do zup należy cieniej wałkować i krajać w drobniejszą kostkę. Bok kwadracika - około 7 mm.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5444 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin