przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Łazanki naleśnikowe z jabłkami

Poziom: redni
Gosw: 1
Ocena: 5.00
Skadniki:
Ciasto:
25 dkg mąki,
szkl. mleka,
jajo.
Masa:
50 dkg jabłek,
2.5 łyżki masła,
4 łyżki cukru,
tarta bułka,
zapachy do ciasta,
słonina do wysmarowania naczynia.

Opis przygotowania:
Z podanych składników, z dodatkiem wody, przygotować naleśniki. Następnie pokrajać je w łazanki i podsmażyć. Jabłka obrać, poszatkować, skropić masłem, posłodzić, przyprawić, wymieszać z łazankami, włożyć da naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką, zapiec. Podawać posypane cukrem.
Sposb przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano ju 6309 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin