przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Łazanki naleśnikowe z jabłkami

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Ciasto:
25 dkg mąki,
szkl. mleka,
jajo.
Masa:
50 dkg jabłek,
2.5 łyżki masła,
4 łyżki cukru,
tarta bułka,
zapachy do ciasta,
słonina do wysmarowania naczynia.

Opis przygotowania:
Z podanych składników, z dodatkiem wody, przygotować naleśniki. Następnie pokrajać je w łazanki i podsmażyć. Jabłka obrać, poszatkować, skropić masłem, posłodzić, przyprawić, wymieszać z łazankami, włożyć da naczynia wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką, zapiec. Podawać posypane cukrem.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 5967 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin