przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Łazanki z szynką

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
500 g kwadratowego makaronu (ok. 1 cm),
1 żółtko,
70 g masła,
200 g szynki,
sól,
2 filiżanki kwaśnej śmietany,
pieprz.

Opis przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć na sicie. Szynkę zemleć w maszynce do mięsa, wymieszać z żółtkiem, kwaśną śmietaną i przyprawić pieprzem. Makaron i masę szynkową wyłożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i dobrze podgrzewać przez kilka min. Natychmiast podać na stół.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6044 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin