przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Łosoś w sosie rzodkiewkowo-koperkowym

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 12 dużych czerwonych rzodkiewek
- 4 łyżki bardzo drobno posiekanego koperku
- łyżka świeżo utartego chrzanu
- 350 ml sosu mousseline
- 1.5 kg filetów z łososia atlantyckiego
- 6 dkg (ćwierć kostki) masła
- łodyżki koperku do przybrania

Opis przygotowania:
Dwie rzodkiewki pokroić w plasterki i pozostawić do dekoracji. Resztę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Starte rzodkiewki dodać do sosu mousseline wraz z chrzanem i koperkiem. Dokładnie wymieszać. Filety smażyć w maśle z obu stron, aż będą prawie miękkie i wtedy lekko osolić. Sos podgrzać w kąpieli wodnej i rozdzielić go na sześć ogrzanych talerzy. Na sosie ułożyć kawałki łososia i udekorować potrawę plasterkami rzodkiewek oraz koperkiem.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 5985 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin