przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Łosoś w sosie rzodkiewkowo-koperkowym

Poziom: atwy
Gosw: 2
Ocena: 3.00
Skadniki:
- 12 dużych czerwonych rzodkiewek
- 4 łyżki bardzo drobno posiekanego koperku
- łyżka świeżo utartego chrzanu
- 350 ml sosu mousseline
- 1.5 kg filetów z łososia atlantyckiego
- 6 dkg (ćwierć kostki) masła
- łodyżki koperku do przybrania

Opis przygotowania:
Dwie rzodkiewki pokroić w plasterki i pozostawić do dekoracji. Resztę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Starte rzodkiewki dodać do sosu mousseline wraz z chrzanem i koperkiem. Dokładnie wymieszać. Filety smażyć w maśle z obu stron, aż będą prawie miękkie i wtedy lekko osolić. Sos podgrzać w kąpieli wodnej i rozdzielić go na sześć ogrzanych talerzy. Na sosie ułożyć kawałki łososia i udekorować potrawę plasterkami rzodkiewek oraz koperkiem.
Region:  Kuchnia australijska
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 6332 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin