przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Łosoś z rusztu w sosie czosnkowym

Poziom: atwy
Gosw: 7
Ocena: 3.29
Skadniki:
Łosoś (pokrojony w dzwonka),
4 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżeczki tymianku,
sok z półtorej cytryny,
sól,
pieprz.
Sos czosnkowy:
25 dkg serka homogenizowanego,
4 łyżki jogurtu naturalnego,
4 łyżeczki czosnku przeciśniętego przez praskę,
5 łyżek posiekanego szczypiorku,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, skropić cytryną i posmarować oliwą. Odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie można przygotować sos. Wszystkie składniki starannie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Rybę piec po ok. 10 min. z każdej strony na grillu lub 20 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C.
Sposb przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano ju 8129 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin