|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Amur pieczony w folii |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: 1 kg amura,
tłuszcz do pieczenia,
10 dkg cebuli,
15 dkg pieczarek,
natka pietruszki, sól,
pieprz,
tymianek i sok z cytryny do smaku.
|
Opis przygotowania: Amura przygotowywać jak amura saute. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Folię aluminiową wysmarować tłuszczem ułożyć rybę przekładając pieczarkami i cebulą, zawinąć starannie i upiec w gorącym piekarniku. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 13570 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|